SAB Satellite Finder SF-505

SAB Satellite Finder SF-505

Met deze nieuwe satellite finder kunt u eenvoudig uw schotel uitrichten. De satellite finder heeft een ingebouwd kompas en u kunt zien hoe sterk het signaal is dat u ontvangt, ideaal voor gebruik op d

Artikelnummer

sf505 

 

Met deze satellite finder kunt u eenvoudig uw schotel uitrichten. De satellite finder heeft een ingebouwd kompas en u kunt zien hoe sterk het signaal is dat u ontvangt, ideaal voor gebruik op de camping. Satfinder, een eenvoudige analoge meter. voor het uitrichten van uw schotelantenne.meter "tussen" de coax kabel van LNB naar uw ontvanger plaatsen. Deze meter kan gebruikt worden voor het uitrichten van zowel digitaal als HD systemen.

 
Hoe gebruik ik de satfinder ?
Om te beginnen plaatst u de satfinder bij de schotel tussen de lnb en de coaxkabel, dmv een kort verbindingskabeltje.
Draai vervolgens de knop van de satfinder zover naar links dat het piepen net ophoudt, en/of de signaalmeter voor de helft uitslaat. (ontvanger binnen moet aan staan)
Bepaal dan via een kompas waar het zuiden is, of kijk naar de (nederlandse) buren die eventueel ook een schotel op de astra 1 gericht hebben.
Neem nu de schotel (eventueel met statief en al) in de hand, en "zet" hem tegen de buik.
Vervolgens richt u de schotel richting het zuiden en draait u hem langzaam naar links.
Als het goed is, geeft de satfinder steeds een pieptoon EN/OF meter slaat uit naar rechts, als er een satellietsignaal voorbij komt.
Draait u net zo lang met de schotel naar links, tot u de tweede hoge pieptoon / meteruitslag (uit de reeks van 3) tegenkomt, dat is nl. de astra 1 die u nodig heeft.
Plaats nu de schotel op de buis of statief en richt hem exact uit op de zojuist bepaalde positie.
Al zal deze procedure u de eerste paar keer ongeveer een kwartiertje aan tijd kosten. Naarmate u er handiger in wordt / bent, zal dit minder dan 5 minuten in beslag nemen.

Asatgroothandel.nl

Asatgroothandel.nl

Groothandel in Satelliet TV en Camera bewakingsystemen, Dropshipment behoort ook tot de mogelijkheden.